blog si budak monteL

bukan mudah untuk mencapai ape yang kite ingin kan...usaha dan teros berusaha ! sayang kamu yang menyokong dan menjadi back bone saya selame nie...LoveLoveLove kamu poeber-poeber !!

Saturday, 4 August 2012

Aku & biskut raya 2012'

waaaa, lame nyer tak story mory kt blog nie ..
busy kadang2 terlupe pon ye gak...
actually, tahun nie kte berbusiness biskut raya..
sedang2 Li nie baik buat biskut raya & jual..
dapat gak untung nye nanti, Li ngn kawan senang skit 
lau kte nak berbusiness cikit2 sesuai ngn 
dip yg kte amik nie kn..
alhamdulilLah, gmai gak la yg order tp 2 laa 
buat nye kte sowg2..
penat jgn ckp la kn... sampai berlipat2 belakg kte ha 
duk mengadun & menggetel biskut raya.. hehee...
tpi kte happy buat ape yg kte mahu kn...


one day kte harap dapat buka cafe yg kte impikan 2... wink3 **




nie tgh menguli biskut butang ... alahai, kne buat bulat2 tau.. hehe

 nie la antara size telap yang kte jual.... xbesar mane pon... yg mane larat & mampu je... :)

Thursday, 3 May 2012

IMPIAN-IMPIAN .... *____*

Impian yang aku inginkan skang nie adelah ......
nak Experia Arc-S HD ...huwaaaa....
skang tengah kumpul wit nak beli, maklomlah...
masih belajar tak keje lagi... so kumpul laa sikit2..
kali nie nak beli nak gune wit sendiri, ngn kumpul sendiri ...

bagi mase selama 3month only...
hopeless laa.. hihi....... >_____< !


Monday, 9 April 2012

Terubat hati :P

Mesti tertanye-tanye kan ape yang terubat nye....
tadi tengok abpbh... kelakar memang la keakor nye...
mane tak nye pengacara nye terbaik kot..... aku suke beb !


dah last2 tu plak ade persembahan terbaik gak bagi aku laa....
lagu besh kot.... haha, paling besh penyayi pebret aku pon ade beb, Hazama....
lagu besh plak 2 dia bawak..hoho...... tekun bukn main lagi aku tonton...
besh besh besh...... suke sangat..... hihi...... itu je.. hehehe... *________*

Wednesday, 14 March 2012

Jangan takot dengan dugaan yang datang (:

Apabila takut menghadapi musuh, cemas terhadap sesuatu perbuatan zalim, khuatir terhadap permasalahan hidup, maka ucapkanlah dengan tulus ikhlas khalimah ini :
"HasbunAllah wa ni'mal wakil"..... (Al-Furqan : 31)


(cukuplah Allah menjadi Penolong kami & Allah adalah sebaik-baik pelindung..)




Saturday, 21 January 2012

cinta bole datang dan pergi ... !

Ape yang ade dengan cinta ea .. ??
kadang2 cinta nie sering buat kite mudah leka & sakit...

cinta yang lame telah pergi, kini cinta yang baru telah datang menyinari...
aku tak tahu samada aku dah betol2 bersedia untuk terima cinta yang baru nie....
hanye mase & jodoh yang akan menentu kan....
dalam mase yang same, aku rase kan cinta yang baru ini akan kekal...
apekah perasaan aku semate2.. actually aku dah penat nak bercinta cinton nie..
mase untuk pk my future & my kerjaya...
mahu kumpul harte sendiri baru la nak pk.. 
tp kadang2 cinta nie bole membuat kan kite menjadi leka & bute..
(pesanan untuk diri, jangan terleka dengan kemewahan & kemesraan duina semate2 !!)

aku try menjadi yang terbaik untuk cinta yang baru ini.... 
imuaL & iLuaL u madiey ... :P

___________________Angin sampai kan lah berita__________________
                       buat dia yang di sana, kau bisikan dari telinga nya,
                                 BAHWA AKU CINTA KEPADA NYA <3

Tuesday, 10 January 2012

aku dan lesen kereta ^^

hai kawan blogger >______<
lame gak aku tak post kat blog aku nie.. kososng jerk, suram je kn...
actually aku dh start pengembaraan dalam sem5 nie...
aku dah start busy nak uruskn ini lah itu lah...& macam2 lagi....


tajuk aku nie especially saje je tak tahu nak letak tajuk ape...
aku nak kongsi yang aku baru saje sebulan 2 baru dpt lesen keta ok..
lesen motor aku dah lame full dah la..so lesen keta pon full laa ikot lesen motor aku nie ha..
tak de la malu sangat nak bawak keta ade tampal P kn..eheheh (berlagak plak !)
aku baru nak bermanje2 ngn keta di jalanraya.. tak jauh mane pon lagi aku bawak..
tapi lau family aku onn utk aku jalan jauh.. mmg dh jauh aku drive...hahaha....
(sebnr nyer aku nie pantang di beri lampu hijau, cepat je aku nk g jalan kn.. haha !)

nie gambar aku drive, mcm was2 jerk kn tgk aku yg drive.. kadang2 aku pon tak caye gak aku yg drive.. hehehe....
  >_________________________________________________________<
actually lesen keta aku dh pernh amik dulu tp x pas kt jalanraya.. ble dh lame tak sambong amik,asik busy ngn study & kelas full tiap2 aie campur plak ngn kemalasn aku nak g amik lagi.. memang tak la kn !.. hukhuk..then date dia pon dh mati..... so kne amik baru... dlm sebuln je aku gajin kan diri g amik sbb dh kne pakse... hahaha..anyway aku sambong pon kt tempat baru senang sikit tempat nye... walaupon jauh aku g amik tau..
45min perjlanan setiap kali aku nk g belajau... gajin2 kan la diri nie...bile dah dpt happy yg teramat la sgt..so kepale aku tak laa pening asik nak pk kn lesen nie jerk..
freedom & 1 day ble dh bkerja aku nak amik keta sendiri.. walalalalaaa !
dengan harapan ingin berjaya & want have my own company..
wait & see...wish me luck :)

Tuesday, 20 December 2011

Hanye sebuah perasaan (:

arghh ! nape tibe2 gindu plak nie....
tahu tak aku gindu sape ? hehehe..
aku gindu kat kembar hazama....
sebab ape aku cakap kembar hazama ?
sebab muke, mate, mulut, senyuman nye sama sebijik macam hazama...
dah la aku memang minat hazama daripada sebelum dia masok AF lagi tahu tak. !


nie hazama lah ! tapi macam nie lah muke budak 2... 
first time aku tengok, ingat kan hazama lah kn.. haha

first time aku jumpe dia, mase dia datang raye rumah aku aie 2...
second aku jumpe dia, mase cupPrix motor kt Mitc...
sempat jeling2 lagi tau...hahaha
dia 2 kawan kepada kawan akak aku....
kawan akak aku 2 abg afiq budak bengkel....
aku selalu service motor kat abg afiq....
abg afiq 2 masok bertanding lumbe motor...
tak sangke plak 'dia' pon ade.. hihihi >_<
dah tentu2 la ade, name pon kawan baik si abg afiq 2...
dia budak bengkel gak..hehe (tak kesah pon keje ape)

aku datang pon kejap je kot, sebab akak aku ade hal pas 2...
sebelum balik sempat aku suh abg afiq kimsalam kat dia..
abg afiq cakap name dia faizal, FB ade tapi aku tak dapat lagi FB dia...
& dia pon tak sangke aku boleh kimsalam kat dia.. haha..
abg afiq cakap dia tak de awek.. suke tak suke tak... ! haha...
(gatal lah 2)
yang paling aku suke dengar la kan, budak 2 jenis tak memilih...
hope oneday aku dapat berkenalan dengan dia.. hehe

:| aku sedar sape aku, aku tak berharap pon...
just suke tengok dia je sebab dia macam hazama |:
~ kalau ade jodoh kite jumpe lagi yer (: